Detta har hänt 2009

LHF-banner_800x157

 2009-02-23 Årsmöte

Årsmötet i Landeryds församlingshem besöktes av ett 70-tal medlemmar. Ordföranden Joakim Johansson hälsade välkomna och startade årsmötet. Lasse Ström valdes att leda årsmötesförhandlingarna, Joakim Johansson omvaldes till ordförande, Lars Ström valdes in som suppleant i styrelsen och Ingegerd Bäck avtackades då hon lämnade sin styrelsepost. Ordföranden visade bilder från det gångna året i hembygdsparken. Ordföranden tilldelades Sveriges Hembygdsförbunds hedersnål med lagerkrans samt diplom för sitt engagemang. Stort tack till damerna som bakat och skänkt brödet till kaffeserveringen för kvällen.

2009-06-28 Allsångskväll  
Detta-har-hant-2009_1


Årets första Allsångskväll blev mycket lyckad med solsken och värme och 250 besökare. Traditionsenligt stod Sällskapet Shownarrarna för det musikaliska. Lasse Ström ledde med van hand kvällens publik genom allsångshäftet. övriga musiker på scen var Bruno Andersson, Jacek Malisz och Mikael Sehlstedt. Kvällens gästartist var den tandläkarstuderande och skönsjungande Emma Claesson som återkom för tredje året (tror jag att det är) och hon är lika välkommen tillbaka efter att ha bjudit publiken på flera vackra låtar.

Jag själv berättade kortfattat om vad som var på gång i sommar med teater och bakluckeloppis samt att vi har fått rekordmånga medlemmar, cirka 640 stycken.

Det såldes lotter för fulla muggar och i pausen var kön för att köpa sig en våffla väldigt lång. Den grillade korven var också ett välbekant inslag trots värmen. Så denna sköna kväll gav oss alla mersmak

Detta-har-hant-2009_2Kö till våfflorna

2009-07-05 Allsångskväll  

Allsångskvällen såg inte så lovande ut med regntunga moln. Bakluckeloppisen tidigare på dagen klarade sig mest med sol, men fram emot eftermiddagen tornade molnen upp sig. Allsången lockade iallafall 150 trogna besökare. Det droppade rätt friskt emellanåt och mot slutet var det mer ihållande droppar. Men alla sjöng glatt och försökte hålla värmen. Kvällens gästartist Lana Brunell värmde också publiken med sina sköna toner. När hon sjöng “over the Rainbow” kunde man nästan ana en regnbåge över hembygdsparken. Jag kunde glatt meddela publiken att hembygdsförening slagit ytterligare rekord och har nu 700 medlemmar, kassören har haft fullt sjå att ta emot inbetalningarna. Riktigt glädjande. Tack alla som trotsade denna kvälls regn och skapade stämning i Smedjebacken och tack alla på scenen som gjorde allt för att hålla publiken varm.

2009-07-12 Allsångskväll

Allsångskvällen fick en fin recension i Corren. Tråkigt att regnet kom till pausen.

2009-07-19 Allsångskväll  

Även denna allsångskväll såg inte så lovande ut med lika regntunga moln. Allsången lockade iallafall 80-90 trogna besökare. Det var dock uppehåll fram till pausen sen droppade det rätt friskt emellanåt och mot slutet var det riktigt ihållande droppar. Kvällens gästartist Sanna Johansson, som även kan ses i Spanska Flugan värmde publiken med sina sköna toner. “Fields of gold” och “Come give me love” var några av de vackra sångerna. Jag själv överraskade publiken tillsammans med Mikael Lindh genom att som kungens sändebud anno 1598, söka intressenter till Linköpings blodbad. Tack alla som trotsade denna kvälls regn och skapade stämning i Smedjebacken, tack alla funktionärer och tack alla på scenen som gjorde allt för att hålla publiken varm.