Detta har hänt 2019

 

Februari 2019

Bakre raden: Göran Eriksson, Lars E Sandström (ordf)
Pelle Edoff, Håkan Johansson (kassör), Håkan Enquist, Lasse Ström,
Lars Andersson (sekr.)
Främre raden: Margareta Gylling (v.ordf), Sofia Ellis, Eva Stenberg.     .Maj 2019
Vårens torpvandring i Landeryd genomfördes i strålande solsken efter fredagens regnskurar. 16 personer samlades vid Bogestad för att gå de planerade fem kilometrarna. Joakim Johansson berättade om torp, gårdar och människor. Uppepå Uvberget söder om Slattefors stannade gruppen för en fikastund med mäktig utsikt över Stångådalen bort mot Åhagen. Vandringen gick sedan vidare till den förfallna ödegården Tacketorp. På vägen tillbaka gick gruppen även förbi Vinstorp och platsen för Hjulsbro skytteförenings skyttebana, för att efter tre timmar vara åter vid Bogestad.

Juni 2019

Juli 2019
Sommarkafé med smaskig räkmacka ordnades två gånger under Juli.
Augusti 2019

Kulturaktörerna spelade lustspel och barnteater.

November 2019

Programmet på medlemsmötet som hölls i Hjulsbro IF.s nya lokaler och handlade om släktforskning och hur man kan hantera nya och gamla kartor i DIS databas

Lions Linköping överlämnade en Hjärtstartare på medlemsmötet. Att ha i Hembygdsparken vid publika arrangemang.

Lillgammal jul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loppis-boden i parken har varit öppen vid alla våra publika evenemang. Ansvariga där har varit Heidi Stafflin, Britt Albinsson och Linnéa Lunnbäck. Försäljningsintäkterna har ökat mot föregående år. Vilket är glädjande samt ett stort tack för Era arbetsinsatser i ”boden”. 

Hemsidan. Föreningens hemsida har under 2018 genomgått en stor förändring som gjorts av Ragnar Ronneteg. Enligt tillgänglig statistik är besöksantalet ca 18 000 kulturintresserade. På hemsidan kan man läsa och se de tusentals bilder och dokument som finns inlagda.

Inventering och digitalisering. Ragnar Ronneteg har under 2018 digitaliserat stora delar av föreningens bilder och dokument. Inventering av gåvor och museiföremål med mera pågår även.

Om- och tillbyggnad. Under året har Ragnar Ronneteg arbetat ihärdigt med ansökningar om kulturmedel för att bygga hygienutrymmen samt bygga till vagnslidret/verkstaden till blivande museum.

 

 

 

 

 

 

 

Vårens vandring i Landeryd genomfördes i strålande solsken efter fredagens regnskurar. 16 personer samlades vid Bogestad för att gå de planerade fem kilometrarna. Joakim Johansson berättade om torp, gårdar och människor. Uppepå Uvberget söder om Slattefors stannade gruppen för en fikastund med mäktig utsikt över Stångådalen bort mot Åhagen. Vandringen gick sedan vidare till den förfallna ödegården Tacketorp. På vägen tillbaka gick gruppen även förbi Vinstorp och platsen för Hjulsbro skytteförenings skyttebana, för att efter tre timmar vara åter vid Bogestad.