Detta har hänt 2014

Lill-Gammal Jul. Föreningens traditionella julmarknad arrangerades
lördagen den 29 november mellan kl: 11 – 17. 16 st hantverkare- och utställare infann sig med sina alster.
I Smedjan serverades kaffe, lussekatter och pepparkakor, vid Klockstapeln grillades korv och i Loftboden satt Tomten som delade ut påsar till alla barn. I påsen fanns clementin, pepparkaka, skumtomtar, klubba och tablettaskar.
Dessa påsar blev till belåtenhet, i alla fall hos barnen, men jag tror att även de äldre barnen (de vuxna som försökte tala om att även de var barn) -som de sa! Barn till sina föräldrar, eller att de hade barnasinnet kvar.

Hembygdsföreningen deltog i Julmarknaden i Trädgårdsföreningen
lördagen den 22 november, mellan kl: 11 – 17. LHF sålde lotterier och böcker, både våra gamla böcker och nya boken, Linköpings södra – från landsbygd till stadsdel (läs mer om boken under menyn till höger) dessutom delades 600 st. flyers ut som informerade om att hembygdsföreningen arrangerar sin egen julmarknad, en vecka senare.

BOKRELEASE den 3 november i Landerydsgården
Vid den medlemsträff som även var öppen för icke medlemmar, alltså ett offentligt möte.
Kom ca. 150 personer för att lyssna till “Hembygdsforskaren” Joakim Johansson som presenterade den nya boken.
Linköpings södra – Från landsbygd till stadsdel
Efter kaffepausen intog Ragnar Dahlberg scenen och kåserade om sin tid på radio och TV samt de människor han mött.

2014-04-27 Bakluckeloppis En aprilsöndag med sommarv.äder, blå himmel, strålande sol och 20 grader varmgt fram på dagen. Kl: 09.00 öppnade Per-Arne och Lennart bommen in till parken för de första bilarna som placerades ut av Sven-Olov. Totalt rullade 22 stycken förväntansfulla ekipage in i parken, med hopp om många besökare och kunder som skulle hitta just Det som fanns på just deras bord.

Besökarna strömmade till både för att göra fynd hos dessa ”Bakluckesäljare” som hembygdsföreningen egen ”LoppisBod” som bemannades av Heidi och Britt.
För Er som ännu inte varit i hembygdsparken, rekommenderas ett besök i den ”Nya” Loppisbpden som Heidi Stafflin inrett så fint. Dessutom med mycket fina ”Fyndpriser”

2014-04-27 Tips- och Bingopromenad nr:4
Startade kl: 10.00 med som vanligt frågetillverkaren Lasse Ström, som även skötte starten. Denna söndag vandrade 100 personer iväg för att svara på frågor eller fylla i Bingonumren.

Inne i kaffestugan –Dalhemsboden svettades Christer med att grädda våfflor, cirka 150-160 stycken under de 4 timmar som kaffet var öppet. BriGitte bryggde kaffe för allt vad tygen höll och ute under ett parasoll stod Mats och vände korv som Lars tog betalt för.
Leif servade några av föreningens medlemmar med att räkna fram olika antal av föreningens årsfolder som medlemmarna lovat dela ut i deras närliggande brevlådor på deras närliggande gatu/vägnät.

2014-04-20  Tips- och Bingopromenad nr:3 denna vecka i samband med Påsk, dessutom ett riktigt härligt sommarväder. Lasse Ström skötte Tips- och bingopromenaden medan Gunita Edoff tog hand om kaffebryggningen och Pelle Edoff gräddade våfflor. Christer Schmiedt började med att sälja lotter, som Leif Johansson tog över sista halvan av dagen.

2014-04-07  Måndagen den 7 april hölls ett möte i Landeryds Församlingshem. Inbjudna var i första hand LHF-medlemmar men inbjudan vände sig även till icke medlemmar, Ett par stycken icke-medlemmar hade infunnit sig,

Kvällens program bestod av att Christer och Cecilia Schmiedt sålde lotter till besökarna när de anlände. Kassören Lennart Carlsson sålde kaffebiljetter. Sekreteraren Leif Johansson hälsade välkomna och presenterade Göran Billesson, som var på plats för att fotografera av bilder som åhörarna haft med sig, samt Hederordförande (troligtvis Sveriges yngste Hedersordförande) Joakm Johansson, som var dagens föredragshållare.

Joakm visade en serie bilder som kommer att ingå i den nya bok som planeras komma ut till hösten. En bilderbok med arbetsnamnet Södra Linköing – Från Landsbygd till stadsdel”

Efter detta intogs kaffe som Laila & Marianne fixat i köket. Styrelsen genom Leif informerade om kommande aktiviteter samt önskade hjälp av medlemmarna som funktionärer, bl.a. vid Nationaldagsfirandet. Kvällen avslutades med lotteridragning.

2014-04-06 Söndagen den 6 april startade vårens Tenom Leifgips- och Bingopromenader från Dalhemsboden i hembygdsparken. Lasse Ström var som vanligt frågeställare. Det var hyfsat väder. Till denna remiäromgång vandrade cirka 90 personer runt den lättgångna leden över Golfbanan revir. Christer Schmiedt gräddade våfflor som var hem- och handvispad smet. Gunita Edoff bryggde kaffe och Pelle Edoff sålde lotter.

2014-02-24
Måndagen den 24 februari hölls årsmöte i Landeryds Församlingshem. 100 medlemmar infann sig till förhandlingarna. Ordförande Joakim Johansson hälsade välkomna. Lasse Ström valdes till mötesordförande och Leif Johansson till mötessekreterare. Till ny ordförande valdes Per-Arne Johansson. Nya i styrelsen blev suppleanterna Göran Larsson och Christer Schmiedt. Efter avslutade årsmötesförhandlingar så avtackades avgående ordförande Joakim Johansson med gåvor och hurrarop för sina tio år som ordförande och totalt 15 år i styrelsen med utmärkelse som Hedersordförande. Ordförandeklubban överlämnades till nye ordföranden Per-Arne som tackade Lasse Ström med blommor för att han suttit som mötesordförande. Därefter var det kaffeservering. Efter kaffet kåserade nye hedersordföranden Joakim om sina år i styrelsen och hembygdsparken med ett bildspel över de gågna åren. Därefter var det lottdragning och kvällen avrundades med önskan om att vi alla ses i hembygdsparken under 2014.

Till Startsidan

Theme: Overlay by Kaira